Testimonial image

ADHD, sau tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție, este o condiție medicală comună care afectează copiii și adulții. Se caracterizează prin hiperactivitate, imposibilitatea de a se concentra și impulsivitate.

ADHD este o tulburare neurodezvoltamentală, cauzele sale exacte sunt încă necunoscute, dar se crede că poate fi cauzată de o combinație de factori genetici și ambientali. Se pare că anumite zone ale creierului, cum ar fi cele responsabile de atenție și controlul comportamentului, nu funcționează la fel de bine la persoanele cu ADHD.

Simptomele de ADHD variază de la o persoană la alta și pot include hiperactivitate, dificultăți de concentrare, impulsivitate și probleme de comportament. Copiii cu ADHD pot fi neascultători, pot avea probleme cu învățarea și pot avea dificultăți în a face prieteni. Adulții pot avea probleme cu organizarea și planificarea, pot fi impulsivi și pot avea probleme cu controlul emoțiilor.

Diagnosticul de ADHD se bazează pe un set de criterii stabilite de American Psychiatric Association și implică evaluarea comportamentului pacientului, a istoricului medical și a alte informații relevante. Medicul poate recomanda teste de imagistică cerebrală sau alte investigații pentru a exclude alte probleme medicale care pot cauza simptome similare.

Tratamentul pentru ADHD variază în funcție de nevoile individuale ale pacientului și poate include medicamente, terapie comportamentală și terapie educațională. Medicamentele utilizate pentru tratamentul ADHD sunt numite stimulente și funcționează prin îmbunătățirea transmiterii neurotransmițătorilor în creier, care ajută la îmbunătățirea atenției și a comportamentului.

Terapia comportamentală poate ajuta pacientul să învețe tehnici de management al comportamentului și să-și dezvolte abilități sociale și de comunicare. Terapia educațională poate ajuta pacientul să învețe mod

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
CELE TREI NEVOI PSIHOLOGICE DE BAZĂ
zoho chat