Testimonial image

Ce este terapia prin regresie în vieți anterioare?
Terapia prin regresie în vieți anterioare este o metodă de psihoterapie moderna, care ne ajută să accesăm și să vindecăm momentele din trecut în care s-au produs traume. Este o formă de terapie care ne ajută să găsim răspunsurile pe care le căutăm în viata actuală, dar pe care nu le găsim nici în baza logicii și nici prin alte forme de terapie.

Terapia prin regresie în vieți anterioare are la baza ideea că sursele problemelor cu care ne confruntăm se afla în vieți anterioare, și permite acelor experiențe să iasă la suprafață sau chiar le caută. Deci, regresia merge înapoi până la originea/sursa uitată a problemelor.

Terapia prin regresie în vieți anterioare este surprinzător de eficientă. De obicei este cea mai rapidă terapie, deși sedințele sunt mai lungi și mai intense decât psihoterapia obișnuită. Denys Kelsey, care a putut să compare rezultatele terapiei prin regresie, cu rezultatele muncii sale anterioare ca psihiatru, și cu munca colegilor săi, conluzionează că: „într-un număr de maximum 12 ore de terapie prin regresie, pot realiza cât un psihanalist într-o muncă de trei ani”.

Terapia prin regresie nu este doar o experiență de eliberare a unei trăiri dintr-o viață anterioară (sau o experiență legată de moarte), ea examinează de ce și cum această experiență nevindecată a ieșit la suprafață în viața actuală și ce consecințe are ea pentru viața actuală.

Ce se poate trata in terapia prin regresie în vieți anterioare?

Deși poate cu toții ne dorim să știm ce am fost în viețile anterioare doar așa, de amuzament, regresiile nu sunt o formă de entertainment și nu se realizează doar din curiozitate.

Uneori, nu putem identifică cauza unei afecţiuni ori a unei nemulţumiri profunde în spaţiul vieţii prezente şi atunci singura soluţie pentru a ne elibera de povara unei traume sau a unui obicei nefiresc este să mergem într-o viaţă precedentă, pentru că scopurile regresiei în alte vieţi este cel de vindecare.

Sunt lucruri care se poate să ne fi marcat adânc, care nu au fost rezolvate, aşa cum trebuie sau în întregime, şi care au lăsat urme ce astăzi iau diferite forme şi nu ştim ce să facem pentru a scăpa de influenţa lor.

De-a lungul existenței noastre, trecem prin diverse situații, facem anumite alegeri, avem anumite preferințe sau, din contră, anumite lucruri care ne provoacă repulsie, fară să fi existat un episod precedent care să le activeze.

Un eveniment şocant, o conjunctură dureroasă, o iubire neîmplinită sau imposibilă, o persoană a cărei prezenţă sau ale cărei acţiuni ne-a cauzat un rău incomensurabil. O durere psihică veche, anxietatea paralizantă, disperarea pătrunzătoare, singurătatea, valurire de suferință, blocajele, situațiile în care nu mai vezi nici o cale de ieșire și care ne fac ne întrebăm: de unde, de ce, cum?

Acestor întrebări poate să le răspundă o incursiune în trecutul îndepărtat, acolo unde, într-o viață trecuta, am lașat poate ceva neterminat, o viață de care poate că ne-am agățat mai mult decât de altele, o viață care ne-a traumatizat în vreun fel.

În varianta ideala, răspunsul pe care îl căutam poate să apară atunci, pe loc, în timpul sau la finalul sesiunii de regresie, însă există și situații când ne dăm seama mai tărziu, pentru că mintea noastră inconștienta, ajutată de mintea noastră conștientă, continuă să proceseze informațiile.

Chiar și așa, momentul revelator este extrem de plăcut. Și, odată ce am înțeles anumite lucruri, putem să luăm atitudine, putem să schimbam ceva sau putem să oprim îngrijorările și să ne raportăm altfel la viață pe care o trăim acum.

Cum funcționează terapia prin regresie în vieți anterioare?

La nivel strict terapeutic, regresia este tehnica prin care se merge profund în inconştient, folosind hipnoza, pentru a găsi rădăcina, punctul de început al unor suferinţe psihice şi pentru a elibera emoţia aferentă acestora, stocată în inconştient și care generează diferite simptome.

Hipnoza este o stare modificată de conştiinţă ce activează sistemul nervos parasimpatic şi induce o relaxare foarte profundă, numită transă.

Aceasta este o metoda, respectiv un proces prin care este ocolit mecanismul critic al gândirii şi se accesează inconştientul. Toate gândurile, emoţiile, faptele sau acţiunile pe care le-am avut sau făcut vreodată de-a lungul întregii noastre existenţe sunt depozitate aici. Inconștientul foloseşte imaginaţia și lasă amintirile să se deruleze, pe ecranul minţii, sub forma unor imagini vii.

Cum știm că regresiile sunt reale?

Mintea inconştientă nu poate raţiona, chestiona sau analiza, ea se comportă ca un computer, în care sunt stocate date sub forma experienţelor trecute. Inconştientul proiectează imaginile experienţelor noastre, folosind imaginaţia. Acesta este motivul pentru care putem experimenta cu uşurinţă vieți anterioare, lăsând amintirile să creeze imagini în minte. Inconştientul nu poate minţi deoarece nu are capacitatea de a raţiona, de a elabora sau de a inventa lucruri. El dispune de date şi atât. Pentru că nu poate minţi sau inventa poveşti, putetem fi siguri că informaţiile care apar prin sondarea lui sunt adevărate. Imaginaţia este foarte puternică, fiind una din cele mai importante facultați metale cu care omul a fost înzestrat.

Chiar dacă totul ar fi doar o plasmuire a imaginatiei, dar asta ne ofera răspunsurile de care avem nevoie, ascunse in inconstient, astfel incat sa ne putem rezolva problemele care ne framanta, atunci rezultatul este cel scontat, nu mai conteaza modalitatea in care noi l-am obtinut.

Dar validarea experienței unei regresii este dată de emoțiile pe care le creeaza amintirea respectivă. De regulă, atunci cand avem un produs al imaginației, el este lipsit de trăirea emoăionala, poate chiar fizică, pentru ca, atunci când ești într-o regresie, poți simți în corp diverse senzații, la o intensitate mult redusă, dar care apar tocmai pentru a da autenticitate trăirii.

Sunt persoane care iși aduc aminte informații relevante demografic din vieți anterioare, care pot fi confruntate cu arhivele existente. 

Care sunt limitele regresiei?

Dintr-o regresie afli niște răspunsuri, dar numai răspunsurile nu schimbă cu nimic situația, deciziile și acțiunile viitoare iți aparțin.

De asemenea, în cazul unor afecțiuni fizice incurabile, o regresie nu ne va vindeca, dar ne poate ajuta să înțelegem de ce trebuie să trăim experiență acelei afecțiuni. Atunci când reuşim să înţelegem semnificaţia ei, mesajul pe care ni-l transmite, ne poate oferi evoluţia, iar surpriza ce se produce uneori este că ea dispare atunci când rostul ei a fost descoperit şi comportamentul care a făcut-o posibilă, care i-a solicitat apariţia, eliminat.

Regresia în vieţi anterioare nu este o joacă. Acesta este motivul pentru care este foarte important să apelezi la o persoană cu pregătire în domeniu, atunci când te decizi s-o faci, dat fiind că implicp procese emoţionale profunde şi complexe şi este nevoie să fi asistat în gestionarea lor imediată de un îndrumător care să știe cum să stăpânească astfel de situații. Însă consecințe negative nu apar, poți fi abătut doar până când informația se sedimentează, fiind vorba despre trăirea pe care orice noutate o poate aduce. Este o experiență emoționantă cu trăirile puternice, însă mereu urmează și de etapa de liniștire iar cel mai mare beneficiu rămâne cel al cunoașterii și al clarificării.

Cine nu are poate face terapie prin regresii în vieți anterioare?

Regresiile nu au prea multe contraindicații. De regula, ele nu se realizează cu copii, pentru că ei nu au suficientă experiență pentru a înțelege anumite lucruri. Însă și aici există excepții, mai ales cu noul val de copii sunt mult mai deschiși către tot ceea ce înseamnă spiritualitate. Sunt copii care își amintesc singuri experiențe din trecutul îndepărtat și atunci regresia nu face decât să îi ajute să înțeleagă și să puna cap la cap informațiile. Mai ales că, până la vârstă de șapte ani, copiii au încă deschise canalele de comunicare cu lumea spirituală, cu ghidul, și astfel pot primi informații pe care de multe ori adulții le considera imaginație pura.

O contraindicație totala este aplicarea regresiilor, a transelor hipnotice, persoanelor ce suferă de patologii psihice.

Cum are loc o ședință de regresie?

Pentru o primă regresie în vieți trecute este necesară o întălnire preliminară, de cunoaștere. Împreună, vom stabili scopul pentru care tu vrei sau ar fi indicat să accesezi o viaţă trecută, după ce îmi vei împărtăşi o problemă sau o stare cu care te confrunţi sau, dacă nu, o dorinţă foarte puternică. Vom avea un dialog preliminar, despre tine, despre trăirile tale sau despre fiinţe apropiate cu care simţi că ai o legătură profundă şi nu doar de azi. Eu iți voi răspunde la întrebările pe care, cu siguranță, le ai și vom găsi împreună varianta cea mai potrivită de întrebare de la care să pornească în demersul hipnotic.

Regresiile au o puternică componentă spirituală, prin felul în care le abordez şi limbajul pe care îl folosesc. Ele nu sunt ceva rece, tehnic, ci o interacţiune de la suflet la suflet, astfel încât, te vei simţi într-un mediu protejat, vei simți empatie şi iubire din partea mea.

Pentru drumul înapoi în timp eu am mai multe variante sau scenarii, toate la fel eficiente şi îţi promit că te vei simţi bine. Sunt pregătită pentru eventualele tale îndoieli, pentru întreruperile pe care le-ai putea provoca, pentru diverse nelinişti, frământări sau izbucniri ce uneori ar putea interveni din partea ta, mai ales atunci când ne aflăm într-un proces de catharsis. Vă exista mereu o zonă de siguranţă unde te poţi întoarce, în transă, iar eu voi fi mereu lângă tine, pentru a te linişti.

Întalnirea de cunoaștere poate avea loc și on-line, însă sesiunea efectivă se face numai față în față. Apoi programăm prima ședință de regresie.

Tot ceea ce spui, vă fi înregistrat pentru ca tu să păstrezi amintirea acestei experienţe unice. Şedinţa vă dura, de la caz la caz, între 1 şi 2 h, poate şi mai mult. La terminarea ei, vom mai avea, o discuţie, în care tu îmi vei putea destăinui ce ai simţit, ce crezi că s-a întâmplat sau ce perspectivă consideri că vă deschide această experiență în memoria sufletului tău.

Eu sunt Psiholog, Psihoterapeut, Hipnoterapeut, Consilier vocațional, Consilier pentru dezvoltare persoală, Succsess Coach şi Terapeut prin regresii în vieţi anterioare. Toată viaţa am fost preocupată de spiritualitate şi am încercat să văd cauzele ascunse ale lucrurilor şi conexiunile între diferitele dimensiuni ale existenţei. M-am lăsat mereu călăuzită direct de inspiraţia divină şi am învăţat să descopăr în ce fel se manifestă aceasta, cum poate fi recunoscută şi am lucrat dintotdeauna cu și pentru oamenii astfel încât ei să fie beneficiarii experienţei şi pregătirii mele.

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
Importanța limitelor în relațiile cu ceilalți
Autism
Furtunile vietii
zoho chat