Testimonial image

Avizele psihologice pentru angajarea inspectorilor vamali sunt un proces prin care un psiholog evaluează personalitatea, comportamentul, abilitățile și aptitudinile unui candidat pentru a determina dacă acesta este potrivit pentru un anumit post sau pentru a determina nevoile de formare sau de sprijin pentru a se adapta la un post. Acest proces poate fi utilizat pentru a maximiza șansele de succes al unui inspector vamal în rolul respectiv, precum și pentru a asigura o potrivire adecvată între inspector vamal și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Inspectorii vamali au rol important în protejarea intereselor economice ale statului prin verificarea bunurilor care sunt importate sau exportate, și prin colectarea taxelor vamale. Avizele psihologice pot include evaluarea abilităților cognitive, emoționale și comportamentale, precum și abilitatea de a lua decizii în situații de presiune, capacitatea de a lucra în echipă și capacitatea de a comunica eficient.

Avizele psihologice pot include diferite metode de evaluare, cum ar fi teste psihologice, interviuri, observații comportamentale sau evaluări ale performanței. Acestea pot fi utilizate pentru a evalua abilitățile cognitive, emoționale și comportamentale ale candidatului, precum și pentru a determina dacă acesta se potrivește cu cultura și valorile ANAF.

Este important de menționat că avizele psihologice nu ar trebui să fie utilizate ca un singur criteriu în procesul de angajare, ci ar trebui să fie doar o parte din evaluarea globală a candidatului

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
Evaluarea psihologică complexă și de integritate pentru ocuparea funcțiilor publice în structurile antifraudă – ANAF
Delir
zoho chat