Testimonial image

Avizele psihologice pentru cadrele didactice sunt un proces prin care un psiholog evaluează personalitatea, comportamentul, abilitățile și aptitudinile unui candidat pentru a determina dacă acesta este potrivit pentru un anumit post sau pentru a determina nevoile de formare sau de sprijin pentru a se adapta la un post. Acest proces poate fi utilizat pentru a maximiza șansele de succes al unui cadru didactic în rolul respectiv, precum și pentru a asigura o potrivire adecvată între cadrul didactic și organizația școlară.

Avizele psihologice sunt de obicei solicitate de către angajatori pentru posturile de cadru didactic care implică munca cu copii sau tineri, sau pentru posturi care implică munca în medii de stres sau de pericol. De exemplu, avize psihologice pot fi solicitate pentru posturi care implică munca cu copii cu nevoi speciale sau pentru posturi care implică munca în medii cu risc crescut.

Avizele psihologice pot include evaluarea abilităților cognitive, emoționale, comportamentale și a personalității prin intermediul testelor psihologice, interviurilor, observațiilor comportamentale sau evaluărilor ale performanței. Acestea pot fi utilizate pentru a evalua abilitățile necesare pentru un anumit post, precum și pentru a determina dacă candidatul se potrivește cu cerințele și cultura organizației școlare.

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
Triunghiul iubirii a lui Robert Sternberg
Avize psihologice lucru în mediu cu expunere la radiații
Cele patru stadii ale competenței
zoho chat