Testimonial image

Avizele psihologice pentru susținerea concursului pentru magistrați, judecători sau procurori sunt un proces prin care un psiholog evaluează personalitatea, comportamentul, abilitățile și aptitudinile unui candidat pentru a determina dacă acesta este potrivit pentru un anumit post sau pentru a determina nevoile de formare sau de sprijin pentru a se adapta la un post.

Aceste avize psihologice sunt utilizate pentru a evalua capacitatea candidatului de a îndeplini cerințele postului, precum și pentru a determina dacă candidatul are abilitățile și trăsăturile de personalitate necesare pentru a face față presiunilor și stresului asociate postului. De exemplu, acestea pot include evaluarea abilităților de luare a deciziilor, a capacității de a rămâne obiectiv și de a comunica eficient.

Avizele psihologice pot include diferite metode de evaluare, cum ar fi teste psihologice, interviuri, observații comportamentale, sau evaluări ale performanței. Acestea pot fi utilizate pentru a evalua abilitățile cognitive, emoționale și comportamentale ale candidatului, precum și pentru a determina dacă acesta se potrivește cu cultura și valorile organizației.

Este important de menționat că avizele psihologice nu ar trebui să fie utilizate ca un singur criteriu în procesul de angajare

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
Furtunile vietii
Imaginea de Sine
TERAPIA PRIN REGRESII ÎN VIEȚI ANTERIOARE
zoho chat