Testimonial image

 

 1. Certitudine - Toată lumea trebuie să fie confortabilă - pentru a avea plăcere și pentru a evita durerea.  Cuvintele de cod pentru certitudine sunt: confort, securitate, siguranță, stabilitate, temei, predictibilitate și protecție.

 

 2. Varietate - Varietatea și provocările ne exercită gama emoțională și fizică.  Corpurile noastre, mintea noastră, bunăstarea noastră emoțională necesită toate incertitudine, exercițiu, suspans, varietate și surpriză.  Cuvintele de cod pentru varietate sunt: instabilitate, schimbare, divertisment, suspans, efort și surpriză.

 

 3. Semnificație -Fiecare persoană trebuie să se simtă specială, importantă, necesară și dorită.  Cuvintele de cod pentru semnificație sunt: mândrie, importanță, realizare, performanță, perfecțiune, evaluare, disciplină și competiție.

 

 4. Conexiune/Dragoste -Toată lumea are nevoie de conexiune cu alte ființe umane și toată lumea se străduiește și speră la iubire.  Cuvintele de cod pentru conexiune/dragoste sunt: împreună, pasiune, unitate, căldură, tandrețe și romantism.

 

 5. Creștere -Totul fie crește, fie moare.  Trebuie să ne dezvoltăm în mod constant emoțional, intelectual și spiritual.

 

 6. Contribuție - Cu toții dorim să trecem dincolo de propriile noastre nevoi și să dăm altora tot ceea ce este în univers contribuie dincolo de sine sau este eliminat.

 

 Primele patru nevoi - certitudine, varietate, semnificație și conexiune/dragoste - sunt esențiale pentru supraviețuirea umană.  Ele sunt nevoile fundamentale ale personalității - fiecare trebuie să simtă că le-a îndeplinit la un anumit nivel.  Ultimele două nevoi - creșterea și contribuția - sunt esențiale pentru împlinirea umană.  Sunt nevoile spiritului și nu toată lumea găsește o modalitate de a le satisface, deși sunt necesare pentru o împlinire de durată.

 

 Cu toții împărtășim aceleași 6 nevoi umane.  Așa sunt toți oamenii la fel.  Modul în care suntem diferiți este dat de nevoile pe care le punem pe primul loc, deasupra celorlalți.  Dintre aceste  6 nevoi, sunt două pe care tu (și cu mine) le experimentăm atât de intens, încât vom face aproape orice pentru a satisface aceste nevoi.  Când identifici cele mai importante nevoi ale tale, îți descoperi motivația de conducere, ceea ce dă sens și motiv vieții tale.

 

 Fiecare își prioritizează nevoile într-un mod diferit.  Care dintre cele șase nevoi este numărul unu pentru tine?  Care nevoie este numărul doi?  Scrie nevoile în ordinea importanței pentru tine, prima fiind cea mai importantă.

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
Postul si auto-reflecția
Psihosomatizarea
zoho chat