Testimonial image

Avizele psihologice pentru angajare sunt un proces prin care un psiholog evaluează personalitatea, comportamentul, abilitățile și aptitudinile unui candidat pentru a determina dacă acesta este potrivit pentru un anumit post sau pentru a determina nevoile de formare sau de sprijin pentru a se adapta la un post. Acest proces poate fi utilizat pentru a maximiza șansele de succes al unui angajat în rolul respectiv, precum și pentru a asigura o potrivire adecvată între angajat și organizație.

Avizele psihologice sunt de obicei solicitate de către angajatori pentru posturile cu un grad mai mare de responsabilitate sau pentru cele care implică un grad mare de interacțiune cu publicul sau cu alți angajați. De exemplu, avize psihologice pot fi solicitate pentru posturi care implică munca cu copii, adulți sau bătrâni, sau pentru posturi care implică munca în medii de stres sau de pericol.

Avizele psihologice pot include evaluarea abilităților cognitive, emoționale, comportamentale și a personalității prin intermediul testelor psihologice, interviurilor, observațiilor comportamentale sau evaluărilor ale performanței. Acestea pot fi utilizate pentru a evalua abilitățile necesare pentru un anumit post, precum și pentru a determina dacă candidatul se potrivește cu cerințele și cultura organizației.

Este important de menționat că avizele psihologice nu ar trebui să fie utilizate ca un singur criteriu în procesul de angajare, ci ar trebui să fie utilizate împreună cu alte metode de evaluare, cum ar fi interviurile sau evaluările performanței, pentru a obține o imagine completă a candidatului și a potrivirii acestuia pentru postul respectiv.

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
CELE TREI NEVOI PSIHOLOGICE DE BAZĂ
GRANITE IN RELATIA DE CUPLU
Limbajele iubirii sau modul în care ne exprimăm iubirea
zoho chat