Testimonial image

Dependențele sunt legate de nucleul familiei, supraprotejarea maternă și absența tatălui. Ambele cazuri din lipsa iubirii necondiționate.

Toate dependențele caută să evite contactul cu emoția. Poate fi un sentiment de goliciune existențială, lipsă de dragoste, senzație de singurătate, deconectare de sinele nostru superior.

Realitatea noastră ne face să suferim și dependența ne maschează suferința, temporar și apoi o înrăutățește.

Dacă analizăm etimologic, cuvântul ADDICȚIE înseamnă „nespus”. Ceea ce nu pot sau nu vreau să exprim.

.

Cocaina: ajută la gestionarea urii față de tată, la exprimarea a ceea ce nu îndrăznesc să exprim, deoarece cocaina mă dezinhibă. Iluzia unei mari treziri care facilitează relația cu ceilalți. Vreau să-mi recapăt puritatea sau ceea ce nu mai pot genera, precum admirația altora.

.

Marijuana: ajută la gestionarea unei separări în cuplu și a identității sau poziției mele în fața acestei separări. Persoana care se caută pe sine, care nu știe ce a venit să facă pe planetă. Conflict de identitate. Cine sunt eu? Cine este tatăl meu?

.

Alcoolismul: Este legat de dorința de a fugi de responsabilitățile fizice sau emoționale de teama de a fi rănit și de a suferi din nou.

.

Tutun: Tutunul este legat de conflictele mamei, trăind o situație profundă de singurătate. Lipsa comunicării cu mama sau excesul de protecție excesivă. Lipsa libertății și independenței.

.

Obezitate: Încercarea de a-ți satisface foamea de dragoste cu mâncare. Cu cât mănânci mai mult, cu atât e mai mare foamea. Mănânci pentru a încerca să depășești trecutul sau experiențele neasimilate.

.

Ciocolată: nevoia de dragoste și dulceață a tatălui. Conflictele cu absența, lipsa iubirii sau devalorizarea tatălui.

.

Zahăr: Nevoia de a îndulci viața, compensând sentimentul de lipsă de dragoste, tandrețe și bucurie în persoană.

.

Dependența sexuală: încercarea de a umple spiritualul cu fizicul, gândind că a face sex înseamnă a avea dragoste.

.

‍Dependența de a lucra: a trăi cu prea mult atașament și teamă, pentru a nu suferi de lipsă. Credința că trebuie să arătat că viața mea este productivă și că alții recunosc că merit ceva.

.

Dependență de exerciții fizice: dificultăți în acceptarea ta. Dependența de starea ta fizică (în afară) pentru a umple și umple golul (înăuntru) al nesiguranței în propria ta ființă.

Dacă suferiți de acest tip de dependență, trebuie să mergeți la originea rădăcinii poveștii voastre și să iertați ceea ce trebuie iertat în voi, să vindecați copilul interior și să nu luați viața drept pedeapsă sau suferință, trebuie să lucrați la împuternicire, smerenie, apreciere și mai presus de toate, iubire de sine.

Bianca Luz

presentation image
Autor:    Simionescu Roxana, Psiholog, Terapeut, Dezvoltare Personala
Anorexia nervoasă, teamă excesivă de a lua în greutate
Agorafobie, tulburare de anxietate
Sindromul de stres posttraumatic
zoho chat